Dijital Dönüşüm Blogları

ERP İmplementasyon Süreçleri

ERP İmplementasyon Süreçleri

Kurumsal Kaynak Planlama Sistemi (ERP), farklı sistemleri birbirine bağlayarak, verilere merkezi bir konumdan erişilmesini sağlar. Fakat bu özel sistemi kullanabilmeniz için ilk olarak şirketinizin bir ERP uygulamasından gerekir. ERP implementasyon süreci, uygulamaları, yazılımın yüklenmesini, finansal verilerinizin yeni sisteme taşınmasını, kullanıcılarınızı ve süreçlerinizi yapılandırmayı, kullanıcılarınızı yazılım konusunda eğitmeyi içeren bir süreçtir. 

ERP Uygulamaları

İşletmenizi verimliliği ve başarısı için dikkat etmeniz gereken ilk nokta, doğru ERP yazılım sistemini seçmek olacaktır. Başarıyla tamamlanan bir ERP implementasyon süreci sonrasında karşılaşacağınız sonuçlar şunlardır:

  • Kullanımı kolay bir işlevsellik
  • Kolaylaştırılmış işlemler
  • Herhangi bir cihazda her yerde ve her zamanda işletmenizin gerçek zamanlı görünümü
  • Sadece güvenli değil, aynı zamanda şirketinizin sürekli değişen ihtiyaçlarına uyarlanabilir bir ERP platformu

ERP Nasıl Bir Uygulama Projesidir?

ERP implementasyon süreci, ilk olarak ERP’nin nasıl bir uygulama projesi olduğunu anlamakla başlar. Başlıca ERP uygulama projeleri şunlardır:

  1. Standart: Uygulama, minimum özelleştirme ve eklenti çözümlerini gerektiren, tek para birimi ve dilde olan Tekli ya da Çoklu varlıklar içindir.
  2. Gelişmiş: Bu uygulama, çeşitli konumlara, birden çok para birimine ve dile sahip Tekli ya da Çoklu varlıklar içindir. İş süreçleri ve entegrasyonları orta-karmaşık arasında değişir. Karmaşık bir dağıtım ise birden fazla aşama içerir. (Şablon ya da Pilot dağıtım)
  3. Ekspres: Uygulama, kullanıma hazır (OOB); müşteri, karmaşık süreçleri olmayan tek bir varlıktır. Ek çözümlere ihtiyaç duyulmaz. 

ERP İmplementasyon Süreci Aşamaları Nelerdir?

ERP implementasyon süreci, aşağıdaki aşamaları içerir:

  1. Keşif: Projenin vizyonunu, ihtiyacını ve kapsamını tanımlamaya ve müşteriden işin devamı için taahhüt olmayı içeren süreçler
  2. Puanlama ve İzleme: İşi tamamlamak için bir stratejinin geliştirildiği, ölçmeyi, ilerlemeyi ve gerekli olduğunda önlem almayı kapsayan süreçler
  3. Analiz Etmek: Ayrıntılı ihtiyaçları toplamayı ve müşterilerin iş gereksinimlerinin analiz edildiği süreçler (keşif düzeyinin daha ayrıntılı hali)
  4. İnşa: Stratejide tanımlanmış olan görevleri yerine getiren süreçler
  5. Stabilize: Bir çözümün müşterinin ihtiyaçlarını karşıladığından ve canlı bir üretim ortamı için tam dağıtıma hazır olduğundan emin olmak adına gerekli süreçler (müşterinin çözüm için hazır olması da buna dahildir) 
  6. Dağıtım: Çözümün bir üretim ortamına dağıtıldığı süreçler 
  7. Yayına Geçirme Sonrası: Müşterinin çözüm üzerinde canlı yayına geçtikten sonra desteklenmesi için uygulanan ve projenin kapanmasını sağlayan süreçler 

Unutmayın, UnoPro, Akademik, profesyonel yöneticilik, girişimcilik ve sanayicilik bilgi ve tecrübesine sahip Türkiye’nin tek eğitim ve danışmanlık kurumudur. Kurumsal firmalardan KOBİ ve küçük işletmelere kadar her segmentten üretim firmasındaki üretim yönetimi bilgi ve tecrübesine sahip olan UnoPro, Türkiye’nin ilk yerli ve milli Model Fabrika’sında sanayinin yalın ve dijital dönüşümü için size özel hazırlanmış eğitim müfredatı ile önce yalınlaşmanıza ve daha sonra Endüstri 4.0’a uygun bir şekilde dijitalleşmenize yardımcı olur. Hemen iletişime geçin!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir