Dijital Model Fabrika Blogları

Dijital Model Fabrika Nedir?

Endüstri 4.0’a olan ilgi her geçen gün katlanarak artıyor. Dijital dünyada, dev verilerde ilgili bilgileri aramak için öncelikle ileri teknolojiyi devreye sokmanız gerekir. Daha sonra, birtakım içgörüler elde etmek için toplanan bilgileri işinize sentezlemeniz gerekir. Tabi, tüm bunlara insan faktörünü de katmanız gerekir.

Dijital Model Fabrika Nedir?

Dijital Model Fabrika, organizasyonu oluşturma süresi boyunca Endüstri 4.0 dönüşümünün tüm unsurlarını kapsayacak şekilde, gerçekçi bir uygulamalı üretim ortamı, teşhis aşaması ve dijital çözümlerin değerlendirilmesinin de dahil olduğu bir çalışma fırsat sunar.
Dijital Model Fabrika, gerçek bir ürüne yönelik tasarlanmış üretim sistemi üzerinden Model Fabrika müfredatının teorik anlatımının ve uygulamalarının yapılmasına olanak sağlar. 

Dijital Model Fabrika üzerinden uygulamalı yalın üretim eğitimlerinin işleyişinde kullanıcılar:

  • Uzaktan sanal gözlüklerle veya tablet/bilgisayarlar ile Dijital Model Fabrika’ ya bağlanabilir. 
  • Dijital Model Fabrika için seçilen ürünün üretilmesi adına gerekli olan makinaları bu sanal gerçeklik ortamında, gerçek bir fabrika ortamındaymış gibi gözlemleyebilir. 
  • Gözlemlemenin ötesinde etkileşime geçebilir, interaktif ortamda yalın dönüşüm sürecini deneyimleyerek öğrenebilir.

Katılımcılar senaryolar dahilinde Model Fabrika’da bulunan nesnelerle etkileşime geçebildiğinden ve üretim operasyonu devam ederken izleyebildiklerinden proses akışını, işin ergonomisini kolayca anlayıp ve tüm proses zamanlarını ölçebilir, gerekli analizler yapabilir, bu analizlere dayanarak yeni proses ve tesis tasarımlarını yapabilir, sanal gerçeklik ortamında uygulayabilir ve deneyimleyebilir. Bunun ötesinde tasarladığı sistemin korunması için gerekli atölye seviyesi yalın ve yalın dijital yönetim araçlarını ve uygulamalarını yine deneyimleyerek öğrenebilir.

Dijital İkiz Uygulaması

Dijital ikiz (digital twin) fiziksel bir ürünün ya da bir hizmetin gerçek dünyadaki davranışının ve oluşturduğu sonuçların sanal modeli olarak tanımlanır. Bu uygulamanın avantajları şunlardır:

  • Tasarlanmış bir ürünü fiziksel dünyaya sunmadan önce kolay yoldan denememizi sağlar.
  •  İşletme maliyetini azaltır, ekipman ve varlıkların ömrünü uzatır.
  •  Arızaların oluşmadan tespit edilmesi ve önlenmesini sağlar.
  •  Sistemin ya da ürünün uzaktan izlenmesini sağlar.
  •  Oluşan problemlerin uzaktan çözüme ulaştırılmasını sağlar.
  •  Uyarı sistemlerinin geliştirilmesinde önemli faydalar sağlar.

Unutmayın, UnoPro, Akademik, profesyonel yöneticilik, girişimcilik ve sanayicilik bilgi ve tecrübesine sahip Türkiye’nin tek eğitim ve danışmanlık kurumudur. Kurumsal firmalardan KOBİ ve küçük işletmelere kadar her segmentten üretim firmasındaki üretim yönetimi bilgi ve tecrübesine sahip olan UnoPro, Türkiye’nin ilk yerli ve milli Model Fabrika’sında sanayinin yalın ve dijital dönüşümü için size özel hazırlanmış eğitim müfredatı ile önce yalınlaşmanıza ve daha sonra Endüstri 4.0’a uygun bir şekilde dijitalleşmenize yardımcı olur.

Hemen iletişime geçin!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir